Zaznacz stronę

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ

BY NASZE MIESZANKI NIEZMIENNIE CIĘ ZACHWYCAŁY!

JAKOŚĆ

Trzon kontroli jakości stanowią takie elementy jak system HACCP oraz system zarządzania klasy ERP. Oba sprawnie działają od kilku lat i pozwalają na dostarczanie naszym klientom towaru w dobrej i co najważniejsze powtarzalnej jakości. Dodatkowo wszystkie działania w obszarze jakości wspierane są przez wysoce wykwalifikowaną kadrę pracującą w laboratorium. W chwili obecnej nasze laboratorium prowadzi kontrolę w zakresach: organoleptycznym i fizykochemicznym. Obligatoryjne badania to: smak, zapach, kolor, zapylenie, frakcja maksymalna, popiół ogólny, ciężar nasypowy, zawartość olejków eterycznych i zanieczyszczenia mineralne nierozpuszczalne w HCL.

Aby jeszcze bardziej podkreślić dbałość o jakość naszych produktów w pierwszym kwartale roku 2014 został wprowadzony certyfikowany System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności oparty na standardzie IFS w.6, a także rozszerzymy zakres badań naszego laboratorium o badania mikrobiologiczne.